Virusul și răutatea

„Dar mai mai presus de orice este a vedea că relele zămislite în interior sunt mai grele și obișnuiesc să provoace moartea mai mult decât cele care vin din exterior. Căci și viermele care roade dinlăuntru lemnul îl distruge mai repede, iar bolile născute înăuntru distrug puterea trupului și sănătatea mai mult decât cele din exterior. Și cetățile le distrug nu atât dușmanii din afară, cât luptele civile.” (Sf. Ioan Gură de Aur – „Omilii la Psalmi”, pg. 54)

Un profesor a lansat în spațiul public, o temă de discuție fiebinte: purtarea măștii pe tot parcursul orelor, pe care a pus-o în scenă pentru a avea impact.

Sursa imagine: aici

S-a gândit vreunul din cei care „au sărit la gâtul lui” cât de sănătos este pentru un elev în creștere să respire ore întregi, zile și luni, prin intermediul unei pânze, care după scurt timp se îmbibă cu picăturile rezultate în urma respirației și a transpirației? A avut viziunea vreunul din cei ce se frâng de teama coronavirusului, a efectelor pe termen lung de pe urma îngrădirii libertății de a respira (un drept vital) și a se exprima prin mimică și liberă vorbire? Vom crește o tânără generație labilă fizic și psihic, cu diverse afecțiuni respiratorii și manifestări psihice reprobabile: duplicitatea, izolarea, anxietatea, ipohondria, neîncrederea în sine etc.

„Am auzit un medic din străinătate care spunea că efectul purtării măștilor este minim pentru prevenirea răspândirii bolilor virale, dar provoacă mai degrabă propagarea unor stări de anxietate în rândul populației, în condițiile în care în locul chipurilor umane prietenoase avem figuri acoperite, asociate intervențiilor care presupun pericole precum operațiile chirurgicale sau desantul în zone contaminate.” (Principalul efect al purtării măștilor – un „freaky show” național)

Și cine sunt cei mai virulenți susținători ai purtării măștii, încât sunt în stare să destituie un profesor care a avut curajul să pună pe masa de lucru a guvernanților o problemă stringentă legată de viitorul copiilor noștri care se anunță sumbru si pe care aceștia o bagatelizează?

Preşedintele Klaus Iohannis, singurul fără mască într-o poză alături de toţi liderii ţărilor UE!

L-a amendat cineva pe premierul Ludovic Orban când a fost descoperit că a încălcat legea sau i-a administrat o sancțiune mai drastică, până la excluderea din Guvern, pentru aceasta? Pe moment s-au inflamat spiritele, dar apoi poporul l-a iertat și pe acesta, pentru că așa e neamul nostru îngăduitor cu cei care poartă răspunderea și ucigător cu cei de rând.

„Curgerea apei arată izvorul ei; iar felul cuvântului arată inima celui ce l-a grăit.” (Sfântul Vasile cel Mare)

CTP îi dorește tot binele din lume profesorului care a sfătuit elevii să nu poarte măști: „L-aș trimite la cimitir”

„Prima întrebare pe care mi-am pus-o, văzând acest filmuleț, este cum de a ajuns profesor acest specimen. Este un soi de troglodit care articulează limba română și la figură și la plex […] Asta mi se pare o chestiune penală. Nu știu cum ar putea să mai rămână în sistemul didactic această persoană. Normal mi se pare ca în 24 de ore să fie dat afară din orice școală din țara asta, să nu mai aibă dreptul vreodată să mai predea”, a afirmat CTP. Eu l-aș trimite pe acest domn la cimitir să facă muncă în folosul comunității, să sape gropile pentru înmormântarea celor uciși de Covid-19.”

Când te gândești că nu se întâmplă nimic în țara asta fără să fie chemat acest pseudo-guru toxic ca să dea verdictul, „care articulează limba română și la figură și la plexși care cu ceva timp în urmă uimea prin micimea și absurditatea cuvintelor lui:

„Oamenii fac copii când au un grad ridicat de insatisfacție în legătură cu propria lor existență în această viață”, a spus Cristian Tudor Popescu. Când oamenii au o viață foarte încărcată, foarte completă profesional, sentimental, personal, nu mai simt nevoia să facă copii.”

Sursa imagine: aici

C-o moarte toți suntem datori, dar parcă e de preferat să mori de covid, luptând pentru dreptate, adevăr și libertate, decât să sucombi de răutate și prostie. Știu că virusul acesta nu glumește și „nici nu știe carte”, lovind unde și când nu te aștepți, dar noi, ca ființe „gânditoare” ar trebui să căutăm metode de apărare mai deștepte decât aceea: „cu botnița pe gură la copii”.

Copiii nu sunt in pericol in ceea ce priveste infectia cu noul coronavirus. Marea lor majoritate fac forme inaparente sau fac forme foarte usoare de boala, iar nevoia de a fi tratat in spital pentru un copil scolar este extrem de redusa, procentul fiind de 0,1% dintre copiii care contracteaza boala si este un studiu in acest sens desfasurat in Marea Britanie” a sustinut Alexandru Rafila.

În fond, dacă liderii europeni nu poartă mască când sunt „aşezaţi la locul lor de la masă”, de ce n-ar putea și copiii noștri să stea astfel în timpul orelor, câtă vreme așezarea băncilor în clasă permite distanțarea; iar clasele să fie aerisite des, copiii să aibă pauze care să le permită să iasă în curte pentru a-și oxigena plămânii, programul școlar să fie mai redus, iar școala din spațiul virtual să coexiste cu cea din mediul fizic. Sunt niște idei, dar avem minți luminate care lucrează pentru „România educată”, poate că aceasta e cea mai bună provocare pentru a transpune teoria în practică.

Leave a comment